Om Lasse Korsgaard

Lasse Korsgaard er akademisk designer, og rådgiver inden for mode og livsstil. Derfor dette website også indholde alt du måtte ønske, for at komme igennem din hverdag mere fashionabel en ellers.

Korsgaard står for kvalitet og stil. Derfor vil de indlæg du i fremtiden kan find her på siden også være hundrede procent designer-godkendt.

Siden egypterne satte den første sten til de store pyramider for mere end 3000 år før vor tidsregning, har menneskeheden pyntet sig. Om det er i form af accessories, make-up eller tøj, så betyder det vi tager på alverden for vores selvbranding. Selv de mennesker, der ser ud som nogen, der ikke har tænkt over deres tøjstil, sender en bestemt udstråling. Alt vi tager på i dag er et statement – selv et statement om at være ligeglad.

Når mænd går i jakkesæt, ved de, at de udsender et signal om skarphed til forretningforbindelse, til vennerne – som også i visse situationer kan være konkurrenterne – og som forlængelse af dét til pigerne. Langt de fleste, der er vokset op i et vestligt samfund har en kognitivt skema i hovedet, der ved, at jakkesæt betyder skarphed, stil og – ikke mindst – penge og forretning. Det er en mand med mål, der tager et jakkesæt på. Det er begyndt at vinde indpas for kvinder også – selv om bukserne ofte bliver byttet ud med en knælang slank nederdel. Skjorten er arbejdstøj for alle i dag.

Og når pigerne tager en kjole med svaj i, så er det for at fremhæve de former, som de som oftest er født med. Uanset om det er for andres eller bare deres egen skyld, så signalerer kjolen femininetit, som ingen anden beklædningsgenstand kan. Og lang de flestes kognitive skema, vil se på kjolen og forbinde den med kvindens femininetit – og det er såmænd uanset hvem der påfører sig den.

Det er jo i og for sig fascinerende, hvordan bestemte klæder sender bestemte signaler, men det er alt sammen i konstant udvikling. Engang gik kvinder kun i kjole eller nederdel. Så kom ‘unisex’-moden, der fik kvinderne i bukserne (men ikke omvendt). Det er måske kun et spørgsmål om tid, før vi skal til at omtænke kjolen igen?

Min blog drejer sig om holdning, provokation, gode råd og nye input. God læselyst!